Mustáros-fehér boros pác
sponsored links
Ma grillezni akartunk. Aztán úgy alakult, hogy kint nem sikerült, de elõvettem a raqlette sütõt, és bent megsütöttem a húst, a gombát, a sajtot, a kolbászt. Készítettünk hozzá vegyes salátát, kukorica salátát, és nagyon jóllaktunk.
A sertéstarjához készített pác hozzávalói:
rozmaring, oreganó, sok fokhagyma - apróra vágva
mustár (egy evõkanálnyi)
fehér bor (kb. fél dl)
méz (egy teáskanálnyi)
Alaposan összekevertem, és a hat szelet hús mindkét oldalát bekentem vele, majd a maradék ráöntöttem, lefedtem, és éjszakára hûtõbe tettem. Szép barnás lett a színe, szaftos maradt a hús, más fûszert késõbb sem tettem hozzá (sót sem), nagyon finom lett.
A gombához is kevertem fûszert: búzacsíraolaj, fokhagyma, rozmaring, oreganó, petrezselyemzöld és ...