Mustáros csirke mustáros zöldbabbal
sponsored links
Egy Kiskegyedes receptet alapul véve készült ez az étel. Hasonló zöldbabos recept már van a blogon, ami emlékeim szerint szintén a Kiskegyedbõl való. Ide kattintva megtaláljátok.
Nem teljesen a recept szerint készítettem a tegnapi vacsorát, de hasonlóan hozzá. Így is finom lett. :)
Elkészítése
A csirkemellet felszeleteljük, majd sóval, borssal, magyaros fûszerkeverékkel fûszerezzük és kevés olajjal összekeverjük. Egy mélyebb, fedeles serpenyõben mindkét oldalán fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fedõ alatt puhára pároljuk. Párolás közben megforgatjuk egyszer és kevés mustárral ízesítjük még. Majd a fedõt levéve mindkét oldalán sütjük kicsit, hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon.
A hagymát felaprózzuk és olajon megdinszteljük. Mustárral, mézzel, morzsolt tárkonnyal, sóval és borssal ízesítjük. Beletesszük a zöldbabot, picike vizet öntünk alá és néhány perc alatt készre pároljuk. (Házi zöldbab "befõttet" használtam.)
Egy nem túlságosan megpuhult rizs volt még mellé. :)
Hozzávalók:
nagyobb csirkemell
só, bors, magyaros fûszerkeverék
2-3 ek. olaj
2-3 dl víz
2 tk. mustár
20-25 dkg zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 ek. olaj
2 tk. mustár
1 ek. méz
1-2 csipet tárkony
só, bors