Mustáros csirke

2017-10-22

sponsored links

Hozzávalók:
4 db csirke felsõcombfilé
4 db csirkemellfilé szelet
4 dl tejföl
1 púpos ek. mustár
0,5 dl olaj
3 duci gerezd fokhagyma
ételízesítõ és frissen õrölt bors ízlés szerint
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 tk. étkezési keményítõ
Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befûszerezzük ízlés szerint. Elõveszünk egy tepsit, s a mártásba alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával. Mehet a sütõbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a takarást, vigyázva, mert a kicsapó gõz súlyosan egégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk, s csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús. A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütõbe. Hagjyuk kicsit pirulni. Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belõle, ebbe keverjük a keményítõt, majd az egészet mártást besûrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel oldani. Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejezõdött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.



A recept nem egészen saját találmány, a nosaltyn bukkantam az eredetiére. Közben kicsit módosítottam rajta, mert nekem nagyon soknak bizonyult az ott használt olaj, és a plusz vajat pedig feleslegesnek találtam. Suámunkra így lett tökéletes a vasárnapi ebéd!

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/10/mu...

sponsored links

Keres?s