Munkatálaló - Barka Áronnal
sponsored links
Munkatálaló a címe ennek a sorozatnak, amelyben a gasztronómiához köthetõ munkákról, azok végzõivel beszélgetek. Nem tervezek átfogó munkapiaci, pszichológiai, vagy gazdasági elemzéseket adni, egyszerûen csak más-más pozícióból és szemszögbõl kaphattok egy kis bepillantást az adott munkakörbe, egy adott emberen keresztül.
Az elsõ, akivel beszélgettem a munkájáról: Barka Áron, az Araz étterem séfje. A Dohány utcai Hungária Fürdõ épületében otthonra talált Zara Continental Hotel Budapest****Superior szálloda éttermérõl van szó. Csodás. Legalább egy kávéra érdemes bemenni a galérián lévõ kávézóba, ha csak az épületre, és az atmoszférára vagytok kíváncsiak, de ha rám hallgattok, inkább csak egy az Arazban elköltött ebéd után üljetek át.
A beszélgetõpartnerem szakmai elõéletérõl itt olvashattok többet, a fõztjét pedig itt kóstolhatjátok meg. Az étterem nem kizárólag a hotel recepcióján keresztül érhetõ el, hanem az utcáról is, és bár a hely maga roppant elegáns, nem kérnek nyakkendõt a bejáratnál, hétköznapi öltözékben nyugodtan be lehet menni.
Áron mindössze 29 éves, és szakmájának majdnem csúcsán van. Azért csak majdnem, mert hát csillagot még nem gyûjtött. És valószínûleg nem is fog, egyelõre, mert az étterem koncepciója más mint amit a Michelin csillaghoz szükséges ...