Mungóbabos thai banándesszert
sponsored links
Mint ázsiai konyha imádó már nem egyszer belefutottam mungóbabos receptekbe, hiszen pl. az indiai vegetáriánus konyha egyik alapnövénye, de Ázsia más részein is fogyasztják különféle formában (pl. a kínaiak üvegtésztája is mungóbabból készül). A kínai gyógyászai is hangsúlyozza kedvezõ élettani hatásait, pl. erõs méregtelenítõ, májtisztító, remekül hûti a testet, fontos fehérje és vitaminforrás, öregedésgátló, jó hatással van a bõrre, könnyen emészthetõ stb, stb.
Ez ugyan egy thai desszert, csupa olyan alapanyagokból, amik amúgy is a nagy kedvenceim.
2-3 személyre
2 ek mungóbab
2 banán
2 dl kókusztej + 1 dl víz
3-4 dkg nádcukor
pár csepp rózsavíz
pár mentalevél (opcionális)
A mungóbabot alaposan megmosom és kevés vízben fél óra alatt megfõzöm.
Közben felszeletelem a banánokat. A kókusztejet a vízzel, a nádcukorral és a banánszeletekkel felteszem fõni. 2-3 percig forralom és már kész is.
A megfõtt mungóbabot lecsöpögtetem és száraz serpenyõben pár perc alatt megpirítom, hogy ropogós legyen. Összekeverem a kókuszetejes banánnal, pár csepp rózsavízet cseppentek rá, tálkákba szedem és még melegen tálalom. Nagyon finom desszert.
Ez ugyan egy thai desszert, csupa olyan alapanyagokból, amik amúgy is a nagy kedvenceim.
2-3 személyre
2 ek mungóbab
2 banán
2 dl kókusztej + 1 dl víz
3-4 dkg nádcukor
pár csepp rózsavíz
pár mentalevél (opcionális)
A mungóbabot alaposan megmosom és kevés vízben fél óra alatt megfõzöm.
Közben felszeletelem a banánokat. A kókusztejet a vízzel, a nádcukorral és a banánszeletekkel felteszem fõni. 2-3 percig forralom és már kész is.
A megfõtt mungóbabot lecsöpögtetem és száraz serpenyõben pár perc alatt megpirítom, hogy ropogós legyen. Összekeverem a kókuszetejes banánnal, pár csepp rózsavízet cseppentek rá, tálkákba szedem és még melegen tálalom. Nagyon finom desszert.