Mungóbabos thai banándesszert

2014-02-23

sponsored links

Mint ázsiai konyha imádó már nem egyszer belefutottam mungóbabos receptekbe, hiszen pl. az indiai vegetáriánus konyha egyik alapnövénye, de Ázsia más részein is fogyasztják különféle formában (pl. a kínaiak üvegtésztája is mungóbabból készül). A kínai gyógyászai is hangsúlyozza kedvezõ élettani hatásait, pl. erõs méregtelenítõ, májtisztító, remekül hûti a testet, fontos fehérje és vitaminforrás, öregedésgátló, jó hatással van a bõrre, könnyen emészthetõ stb, stb.
Ez ugyan egy thai desszert, csupa olyan alapanyagokból, amik amúgy is a nagy kedvenceim.

2-3 személyre

2 ek mungóbab
2 banán
2 dl kókusztej + 1 dl víz
3-4 dkg nádcukor
pár csepp rózsavíz
pár mentalevél (opcionális)

A mungóbabot alaposan megmosom és kevés vízben fél óra alatt megfõzöm.
Közben felszeletelem a banánokat. A kókusztejet a vízzel, a nádcukorral és a banánszeletekkel felteszem fõni. 2-3 percig forralom és már kész is.
A megfõtt mungóbabot lecsöpögtetem és száraz serpenyõben pár perc alatt megpirítom, hogy ropogós legyen. Összekeverem a kókuszetejes banánnal, pár csepp rózsavízet cseppentek rá, tálkákba szedem és még melegen tálalom. Nagyon finom desszert.

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2014/02/mungo...

sponsored links

Keres?s