Muhammara sült karfiollal, gombával és cukkinivel

2017-07-20

sponsored links


A muhammara szír paprikakrém dióval. Ez itt az én verzióm sült karfiollal, barna csiperkével, cukkinivel és sok friss petrezselyemmel. A legfinomabb házi pitával / lepénykenyérrel. Túl meleg volt, úgyhogy csak a sült karfiollal és 1-2 tönköly crackerrel ettük.


Hozzávalók (4 adaghoz):

Muhammara:
5 kápia
1 paradicsom
100 g dió
2 ek. balzsamecet
1/2 tk. cukor
1 tk. fûszerpaprika
3 ek. zsemlemorzsa (40 g)
1 csapott tk. só, vagy ízlés szerint
3 ek. olívaolaj, plusz rá még tálaláskor

Sült karfiol:
1 karfiol
2 cukkini
500 g barna csiperke
olívaolaj
1 csokor petrezselyem

A szír paprikakrémhez 200 fokos elõmelegített sütõben a paprikákat megsütöm (nagyjából 25 perc alatt), kicsit hagyom hûlni majd meghámozom, a magokat eltávolítom és szûrõbe teszem. A paradicsomot forró vízbe teszem egy rövid idõre, hogy könnyen meg tudjam hámozni. A diót száraz serpenyõben pirítom. Aprítógépbe teszem a leszûrt sült paprikát, lehámozott paradicsomot, a diót, balzsamecetet, fûszerpaprikát, zsemlemorzsát, sót és olajat és pulzálva krémesítem. Ha kicsi az aprítónk, akkor érdemes több adagban dolgozni, elõbb a diót aprítani majd a többit külön hozzákeverni. Krémes kenhetõ állagú legyen, ne túl híg. Ha túl száraz lenne, akkor egy kevés paradicsomszószt adhatunk hozzá (nálam nagy volt a paradicsom, ez nem volt szükséges). Hûtõben több napig eláll, vendégvárónak is tökéletes. Lepénykenyérrel, pitával fenséges.

A karfiolt megmosom, felvágom szeletekre (nem szedem rózsáira, hanem elkezdek vékony szeleteket vágni belõle). A megmosott cukkinit is szeletelem. A megmosott gombát is vékonyabb szeletekre vágom. Ez az adag nálam két nagy tepsiben fért el. Sózom, adok hozzá olajat, szórok rá aprított petrezselymet. Sütõpapírral bélelt tepsikben 200 fokon nagyjából 25 perc alatt készül el. Tálaláskor szórok rá friss petrezselymet. A sült karfiolos gombát a szír paprikakrémmel tálalom.



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2017/07/mu...

sponsored links

Keres?s