Muffin és gesztenye avagy Kaparj elõ és ötletelj, ha kell többször is
sponsored links
Mint azt már többször jeleztem, nem vagyok egy nagyon sütögetõs, sütizõs fajta manus.
Ha nem emlékeznél rá, hogy ezt már jeleztem, az csak azért lehet, mert nincs is sok desszertem, sütim, nyali-falim; tehát olyan sokszor (valójában) nem is olvashattad ezt a mondatot, mert csak akkor szoktam jelezni amikor édes receptet írok. DE! ha tíz alkalomból hétszer jeleztem akkor még is csak helyénvaló az, hogy többször.
NA, ezt szépen megmagyaráztam.
A lényeg viszont az, hogy amikor kell, akkor a természetesebb módon elõkaparok egy régi receptet és ezt használom alapnak, illetve próbálom feldobni, átvariálni, a lehetõ legegyszerûbb Õrültségekkel ?
BUJTATOTT GESZTENYÉS-MUFFIN (12db)
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
15 dkg liszt
12 dkg porcukor
1/2 cs. vaníliás cukor (6g)
1/2 dl tej
2 db tojás
20 dkg gesztenyemassza
csokipasztilla
rum (aroma)
rum (aroma)
fahéj
A vajat a porcukorral habosra keverjük, aztán hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütõporral elkavart lisztet; vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal ízesítjük, és 2-3 kanálnyi csokipasztillát is belekeverünk.
Egy 12-es muffin formát kibélelünk papírkapszlikkal, és ügyesen elosztjuk bennük a tésztát. A gesztenyemasszát pár csepp rummal összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belõlük.
A gesztenyegolyókat a muffinok közepébe rakjuk (a nyers tésztába "ejtjük") picikét lenyomkodjuk, majd 200 fokon, légkeveréssel, 18-20 perc alatt szépen megsütjük.
Egy 12-es muffin formát kibélelünk papírkapszlikkal, és ügyesen elosztjuk bennük a tésztát. A gesztenyemasszát pár csepp rummal összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belõlük.
A gesztenyegolyókat a muffinok közepébe rakjuk (a nyers tésztába "ejtjük") picikét lenyomkodjuk, majd 200 fokon, légkeveréssel, 18-20 perc alatt szépen megsütjük.