MOzzarellával töltött kölesgolyók

2017-07-16

sponsored links

Mivel még sosem volt szerencsém a "másnapos" rizottóból készült arancinit kóstolni, már régóta vágytam rá. Aztán a minap kiötlöttem, hogy a hétvégén megcsinálom. Namost ugye ahhoz kellene rizottó, de ahhoz nem volt idõm pénteken, ellenben volt itthon még egy nagy rakás kölesem, amit már régóta meg akartam fõzni, csakhogy nem tudtam kitalálni, mihez. Ezért ebbõl kiindulva inkább úgy döntöttem, egyelõre hagyjuk a hagyománzos verziót, nemsoká úgyis utazom Olaszországba, ott lesz majd az igazi, magunknak pedig készítettem egy afféle alternatív verziót a kölesbõl.



Hozzávalók (10-12 darabhoz):
- 10 dkg köles
- 1 db tojás + 1 a panírozáshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag mini mozzarellagolyó
- csicseriborsó liszt
- burgonyapehely
- só
- olaj a sütéshez



Elkészítés:
A kölest sós vízben megfõzzük, és hagzjuk kihûlni. Amikor kihûlt, hozzákeverjük a tojást, és annyi burgonyapelyhet, amitõl összeáll a massza.
A masszából kis adagokat tenyereink közt kilapítunk, a közepükre teszünk 1-1 mozzarellagolyót, amit a kölessel "becsomagolunk".
A golyókat csicseriborsó lisztbe, enyhén sózott tojásba mártjuk, majd burgonyapehelyben alaposan meghempergetük, végül forró olajban aranybarnára sütjük.




Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2017/07...

sponsored links

Keres?s