Mozzarellás zöldséges clafoutis
sponsored links
A franciák közkedvelt étele a clafoutis, más néven tejes pite. Az eredeti clafoutis fekete cseresznyével készült, aminek még a magját sem szedték ki, de ma már bármilyen gyümölcsös és sós változatban is megtalálható. Az alap tészta recept hasonlít a palacsintához: tojást és cukrot kell tejjel, majd liszttel elkeverni. Fontos, hogy mindig a gyümölcsöt kell elõször a tálba tenni, amit elõtte alaposan kivajazzunk, és erre öntjük rá a tésztát.
Most egy sajtos-zöldséges variációt sütöttem, nagy sikere volt. :) Bármilyen zöldséget használhatunk, frisset, fagyasztottat egyaránt. A friss zöldségeket nem kell külön elõfõzni, elég, ha vékonyan felszeleteljük.
- 4 tojás
- 3,5 dl tejszín
- 2 dl tej
- 2 púpos evõkanál liszt
- két maréknyi zöldség: koktélparadicsom, cukkini, kelbimbó, pritamin paprika, gomba
- 2 fõtt burgonya
- 20 dkg trappista vagy edami sajt ...