Mozzarellás-paradicsomos csirkemell
sponsored links
A csirkemell az egyik leghálásabb alapanyag. Semlegessége miatt rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, a legtöbb ember szereti, a húsok közül az egyik legegészségesebb, alacsony zsírtartalmú, sovány fehérjeforrás. Ráadásul még dolgozni is könnyû vele, hamar el is készül.
Én sajtimádó vagyok, szinte bármilyen fõételen el tudom képzelni a sajtot, de persze a desszertekbe is jöhet a krémsajt. Ha meg van sütve, még jobb, akkor is szeretem, ha még nyúlik, akkor is, ha ropogósra sült a teteje. Így ebbõl a receptbõl sem marad ki, a mozzarellának és a paradicsomnak, bazsalikomnak köszönhetõen olaszos ízvilágot kapunk.
Hozzávalók:
fél kg csirkemell
125 g mozzarella
2 paradicsom
só
bors
bazsalikom
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk.
Sóval, borssal fûszerezzük és kevés olajon átpirítjuk.
Sütõtálba tesszük, alufóliával letakarjuk és elõmelegített sütõben kb. 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és rászeleteljük a paradicsomot és a mozzarellát, azután megszórjuk bazsalikommal.
Addig sütjük, amíg kívánság szerint meg nem pirul.
Rizzsel, salátával tálaljuk.
Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?
Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?
Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?
Egyszerûen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?
Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattitva! Ráadásul õk kemencében pirítják meg, amit azért nehéz otthon reprodukálni?
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!