Mozzarellás-bazsalikomos újkrumpli

2014-05-29

sponsored links



Bár a petrezselymes újkrumpli a tavaszi köretek egyik legjobbika, ez a bazsalikomos-sajtos verzió is bejött nálunk, és nemcsak köretnek, de húsmentes egytálételnek is simán elmegy. Sütés alatt a tejszín, a mozzarella, és a krumpliból még kisülõ nedvesség mesés sûrû szaftot produkál, amit az omlós apró szemekkel vagy egy kis pirítóssal szuper tunkolni.

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg aprószemû, zsenge  újkrumpli (amit nem is  kell pucolni, csak megsikálni)
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 tk. só
2 csomag mini mozzarella
1 dl tejszín
10-15 nagy bazsalikomlevél, aprítva


Egy nagy teflonserpenyõben a felforrósított vajon-olajon átforgattam a pici krumplikat, kevergetve pirítottam kicsit, majd megsóztam, szorosan lefedtem és 10 percig pároltam. Engedett elég levet, nem is kellett alá semmi, de ha muszáj egy pici húsleves vagy fehérbor mehet alá. A sütõt közben 180 fokra elõmelegítettem. Én négy kisebb edényben rétegeztem (két rétegben) a tûzrõl levett krumplit és a mozzarellagolyókat, a felaprított bazsalikomot, meglocsoltam a tejszínnel és 15 percig sütöttem.

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2014/05/mozzarell...

sponsored links

Keres?s