Mozzarellagyöngy paprikakagylóban csirkemell ágyon
sponsored links
Ez az étel receptversenyre készült. Az elnevezésért Anyának jár a dicséret, de nagyjából az ötlet is az övé. Én mondtam, hogy mostanában láttam nemzeti színû ételeket a blogvilágban, illetve vettem mozzarellát, hogy valamit készítsek a meghirdetett versenyre. Szóval ez olyan közös alkotás. :)
Elkészítése
A csirkemellet felszeleteljük, és mindkét oldalán szárnyas fûszerrel, borssal és bazsalikommal fûszerezzük. Olajjal kikent mélyebb tepsibe helyezzük a hússzeleteket, rátesszük a nagyobb darabokra szelt zöld színû kaliforniai paprikát, majd beleteszünk 1-2-3 mozzarellagolyót és végül befedjük a piros színû, szintén nagyobb darabokra vágott kaliforniai paprikával. (A paprikákat 3 fele vágjuk.)
200 fokos elõmelegített sütõben alufóliával lefedve 40-45 percig sütjük. További 5-10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje kissé megpiruljon.
Friss salátával kínáljuk. A salátát kevés olívaolajjal, joghurttal és olaszos saláta fûszerrel elkeverjük.
Hozzávalók csirkéhez:
30-40 dkg csirkemell (6 szelet)
2-2 piros és zöld színû kaliforniai paprika
1 csomag mini mozzarellagolyó
olaj
szárnyas fûszer, bors, bazsalikom
Hozzávalók salátához:
1 csomag vegyes saláta
1 pohár natúr joghurt
olaszos saláta fûszer
2-3 ek. olívaolaj
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkemell
2-2 piros és zöld színû kaliforniai paprika
1 csomag mozzarellagolyó
olaj