MOZART TORTA (áthangolva)

2013-01-11

sponsored links


Imádom az anyósomat, úgy ahogy van! A sok anyós vicc, és történet után, igen úgy tûnik szerencsésnek mondhatom magam. És szülinapja volt, vagyis, jöhetett a mindent beleadok!:)
Arról nem beszélve, hogy végre megint a terepemen voltam. JE T AIME! Te csodálatos francia világ, vagyis az én megálmodott világom. Fehér kis kopott tekercses vaskerítés, futtatott fehér-kék virágokkal, kis rózsaszín mécsesek, egy nagy pad virágos takaróval, kockás párnák, egy csipkemintás vas kerekasztal, amin ott a kedvenc rózsás-málnás limonádém, apró sütemények, habos lágy mousse-ok, hogy szeretlek,de nagyon!
Azt mondják, ha megálmodod, és akarod valóra válik. És bármilyen szirupos, ragadós a történet, erre vágyom, mert francia desszertet készíteni és világában élni, az én amerikai francia happy end-em...
Számomra a francia desszertek, a kifinomult ízekrõl, a kecsességrõl és a tökéletes technikákról szól. Ha nincs technika, akkor a többi is borul, amíg nem értjük meg mirõl szól ez a hitvallás, csak összelegózzuk szó szerint egy süteményt, tortát, mousse-t. Tudom, mert én is ezt csináltam mikor azt sem tudtam eszik e vagy isszák a ganache-t. Egy út, amin folyamatosan kell járni, és fürödni benne, mert mindent meghálál az, mikor megkóstolják, és elégedetten dünnyögnek, vagy szóhoz sem jutnak. Na ez már valami! És igen a legfontosabb, holtig tanulod.
Már teljesen kiment a fejembõl, hogy bizony én fotózásra félreraktam egy vékony csíkot a születésnapi tortából. Egy hónapig ott gubbasztott szegény a fagyasztóban a gyümölcspürék mögött, és hála a takarításnak, elõkerült, hogy ismét elõkerüljön az élmény, és bevallom..khm...az íze, mert gond nélkül be is toltam este mikor kiengedett.
Persze nem volt már az igazi, egy hónap, hiába fagyasztás, a párolgás miatt szárazabb lett, ez a képen is látszik. Viszont ...

Folytats a blogon ... angelastaste.blogspot.com/2013/01/moz...

sponsored links

Keres?s