Mozart golyó sütés nélkül (paleo)
sponsored links
A párom szerint az idei év legfinomabb sütés nélküli desszertjét sikerült elkövetnem a hétvégén. Nem mondom, hogy nem pepecselõs egy kicsit, de az érte kapott dicséret mindenért kárpótol az biztos. :)
Hozzávalók 20 darabhoz:
az alaphoz:
dupla adag az itt található gyors marcipánból:
továbbá:
a zöld réteghez 5 dkg darált zöld pisztácia
a barna réteghez 1-2 dkg kakaó
a világos réteghez 5 dkg darált mandula és pár csepp mandula aroma
a csokibevonathoz:
20 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1-2 evõkanál kókuszolaj
A marcipán negyedéhez hozzágyúrjuk a pisztáciát. 20 egyforma golyót készítünk belõle. A maradék marcipán feléhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a mandulát és a mandula aromát. Mindkét masszát 20-20 részre osztjuk. A kakaós tésztadarabokat ellapítjuk a tenyerünkben, majd bevonjuk vele a pisztáciás golyókat. Ezután a mandulás masszával is ugyanígy járunk el és bevonjuk vele a már barna golyókat. Legvégül a kókuszolajjal együtt, vízgõz felett felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Kidermesztjük. A maradék csokoládét zacskó sarkába kanalazva, azon kis lyukat vágva díszítjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!