Mozart bonbon - Mágneses polikarbonát forma

2012-03-28

sponsored links


Karácsony óta íródik a bejegyzés. :))) De akkor most gyorsan kiegészítem ezt a posztot az általunk kedvelt Mozart-golyóval (amit már korábban is elkészítettem). A golyót újra fogom készíteni, mert akkor még nem tudtam azt, amit ma már tudok. :) És a kép is zavar. :)
Ezért most ezt a posztot a Mozart bonbon (magunk között Bartók-bonbon) képével és a hamis receptjével egészíteném ki, mivel ezt is a mágneses formában készítettem. Valamint az elsõ gömb polikarbonát formámban is ez készült. A csokin pedig látható Bencém is, ahogy épp ordít. Ezért a képért érdemes ide kattintani. :)
  
Mivel polikarbonát formában készült az egész, szinte csak beledobáltam a csokoládéhülyebe az alapanyagokat. 
Amire szükség van: marcipán, nugátkrém (keményebb változatot használtam), esetleg pisztácia-marcipán (pár szem pisztáciát mozsárban jól összetörünk és hozzágyúrjuk egy adag marcipánhoz - ettõl lesz zöld, de ez el is hagyható)

Elõkészítjük a polikarbonát formát. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található).
A nugátkrém egy részét épp csak megolvasztjuk, hogy kenhetõ legyen. Ne legyen forró, ha mégis, várjunk ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~...

sponsored links

Keres?s