Mozarellás quinoa
sponsored links
Hát ez valami fantasztikus --- finom , egézséges , gyorsan és sokféle módon elkészíthetõ . Egy kis utánajárás kellet , hogy be tudjam szerezni de egy bio boltban sikerült , igaz nem a legolcsóbb de néha megengedheti magának az ember ha kísérletezni akar . Egy újságban azt olvastam hogy al dente -- mint a spagettit - ropanosra kell fõzni , én ezt a változatot készítettem el , nekem nagyon ízlett .
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsõsorban, fõleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnõ, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színû, és a köleshez hasonló méretû gyöngyszemecske.
Magas tápértékû, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthetõ.
Gyorsan megfõzhetõ, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetõen készíthetjük köretnek, kásának, fõeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belõle mindent, amit rizsbõl vagy kölesbõl készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielõtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytõl, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere fõzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat
Most egypár szó a quinoa-ról /kinoá/ :
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsõsorban, fõleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnõ, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színû, és a köleshez hasonló méretû gyöngyszemecske.
Magas tápértékû, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthetõ.
Gyorsan megfõzhetõ, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetõen készíthetjük köretnek, kásának, fõeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belõle mindent, amit rizsbõl vagy kölesbõl készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért!
Hozzávalók:
2dl quinoa , 4dl víz , 2 ek olivaolaj , 100 g mozarella , só , bors vegeta
A quinoat jól megmossuk mielõtt felhasználjuk (A szaponin funkciója, hogy távol tartja a rovarokat és a madarakat a növénytõl, így a növényvédelmet a quinoa maga megoldja.) . Egy lábasba tesszük az olajat és rátesszük a quinoat , kicsit pirítjuk és feöntjük a vízzel , ízesítjük és 10 percig állandó kevergetés melett al dentere fõzzük . Én letakartam és a párában még egy kicsit puhult .
Belekeverjük a kockára vágott mozarellát jól elkevejük és friss zöldéggel kínáljuk .
Én biztosan elfogom készíteni desszertként is ....... Jó étvágyat