Most így
sponsored links
Most így készítettem a majonézes-káposztasalátát; ...hogy miért, mert csak ezek voltak itthon hozzá, és egyáltalán nem volt kedvem elszaladni sárgarépáért; na, meg aztán nem is nagyon tudtam.
Ugye-ugye számtalanszor tettem már említést arról, hogy abból kell fõzni amit itthon találunk. Felejtsük el már azt, hogy ha egy megszokott hozzávaló hiányzik, akkor már tragédia van, és nem lehet elkészíteni az ételt :(
Ugye-ugye számtalanszor tettem már említést arról, hogy abból kell fõzni amit itthon találunk. Felejtsük el már azt, hogy ha egy megszokott hozzávaló hiányzik, akkor már tragédia van, és nem lehet elkészíteni az ételt :(
Sokadjára is FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY!
Káposzta viszont van itthon és az jó mert...
Káposzta viszont van itthon és az jó mert...
A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk.
A legújabb kutatások szerint a káposzta az egyik leghatásosabb zöldségfélénk a rákelelõzésben.
Nagymértékben tartalmaz A-, B-, C-, K-, E,- és még U-vitamint, emellett kalciumot, vasat, káliumot, nátriumot aztán klór, jód, kén,...hadd ne soroljam.
10 dkg káposztában csupán csak 30 kcal bujkál.
Eleink a káposzta kissé megtört leveleit reumás panaszok enyhítésére is alkalmazták.
A káposztát illetve egy ?õsi ? fajtáját már az ókorban nagyra tartották; micsoda véletlen, már megint az ókoriak. :)
A FAO (az ENSZ Élelmezési és Mezõgazdasági Szervezete) 1984-tõl, a 20 Legfontosabb Zöldség közé sorolja!
FÛSZERES-JOGHURTOS KÁPOSZTASALÁTA
MAJONÉZES KÁPOSZTA MÁSHOGY ;)
Hozzávalók:
1 kisebb fejes káposzta ( kb.:1-1,2 kg)
2-3 db kápia paprika
1 nagy lilahagyma
1 db tojás sárgája
1 tk. mustár
1 dl étolaj
1 tk. porcukor
1 p. natúr joghurt
1 ger. fokhagyma
petrezselyem zöldje
bazsalikom
bors, só
FÛSZERES-JOGHURTOS KÁPOSZTASALÁTA
MAJONÉZES KÁPOSZTA MÁSHOGY ;)
Hozzávalók:
1 kisebb fejes káposzta ( kb.:1-1,2 kg)
2-3 db kápia paprika
1 nagy lilahagyma
1 db tojás sárgája
1 tk. mustár
1 dl étolaj
1 tk. porcukor
1 p. natúr joghurt
1 ger. fokhagyma
petrezselyem zöldje
bazsalikom
bors, só
A káposztát, a kápia paprikákat és a lilahagymát vékonyra szeleteljük és lesózzuk.
A tojás sárgát a mustárral elkeverjük és folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzácsurgatjuk az olajat. Amikor már jó sûrû, belekeverjük a porcukrot, a joghurtot, az aprított bazsalikomot és petrezselyemzöldet, megborsozzuk illetve szükség szerint sózzuk. A sózással vigyázzunk illetve hangoljuk össze a káposzta sósságával!
Ezek után a káposztát kinyomkodjuk és alaposan átforgatjuk az öntettel, jól lehûtjük.
Ezt a salátát a könnyedség jegyében, lazán, bundázott almagerezdekkel kínáljuk, aminek a bundájába egy kevés szezámmagot és õrölt rozmaringot is csempészhetünk; de éppen csibemellel is készíthetjük vagy grill mellé.