Most zöldségeket beszélek

2012-02-20

sponsored links


Vagyis inkább zöldségekrõl - sõt, még inkább zöldség alakú tortákról.
Kedves ismerõsöm Piroska, amikor legutóbb járt nálunk, említette, hogy hivatalosak egy születésnapi partira és arra gondoltak, hogy egy különleges tortával lepnék meg az ünnepeltet. ...rögtön levettem ám a szándékot, hogy ez erõsen célzásértékû volt, mégpedig finoman jelezte, hogy tortát fogok nekik készíteni! Mégpedig a paradicsomok és kígyóuborkák témakörében! :)
Néhány napja csörgött is, hogy akkor vasárnap lesz aktuális a torta, tulajdonképpen rám bízta a belsejét és a külsejét is, a méretét tekintve pedig olyan 20 szelet körülit lõttünk be.
A formatortáknál mindig ott van az izgalmas feladat, hogy akkor milyen formájú és mennyi piskóta kell hozzá? Azt se szeretném, hogy sok sallang maradjon, mert nálunk az nem fogy el. Az én drága családom nem különösebben hatódik már meg a finomságoktól...
Amit még nagyon imádok a formatortákban, amikor életnagyságban lehet valamit elkészíteni! Persze itt már vannak kompromisszumok, mert a legtökéletesebb piskóta-krém-bevonóanyag arány szerintem egy klasszikus kerek tortában van. Amikor idomulni kell egy adott formához, akkor ez az arány felborul, a bevonóanyag és néha a piskóta is relatív több lesz, értelemszerûen a töltelék kárára. De valamit valamiért, hát ez így mûködik minden téren! :)
Szóval akkor adott a téma, uborka és paradicsom. Két uborkánál többet nem tudtam elképzelni, nehogy valami ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2012/02/most-...

sponsored links

Keres?s