most zöld
sponsored links
Szóval, most hogy minden zöld, nagyon zöld, deZöld, nem nyúlkedvûekben is nagyobb a hajlandóság valami frisset üdét, ropogósat bekebelezni. Terítve az erdõk alja turbolyával, tele a határ zsenge lucernahajtásokkal. Míg az elsõ felhasználása a blog olvasóinak talán nem szorul magyarázatra, addig a második növény iránt érzett aggályokat megkísérlem eloszlatni: ehetõ. Gyógynövényként kevésbé ismert, mint állatok táplálékaként, sokaknak beugorhat a frissen rakott kazlak illata. Emberi eledelként az õsi Kínában ismert volt, étvágygerjesztõnek tartották, mellette dicsérték fekélyek orvosságaként Indiában, és az újvilág telepesei közt is kedvelt növény volt. A tudomány mai állása szerint levelei nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, mikro és makroelemeket. A nagy szavak után meg kell említeni az apróbetûs részt is: várandósok számára fogyasztása nem ajánlott.
Nem kifejezetten bátorságpóbának, mint inkább kiváncsiságunk kielégítésének segítségére szolgáljon egy joghurtos leves alapötlete, ahol nem cél a zöld íz elnyomása:
joghurtos, medvehagymás lucernaleves
hozzávalók / 2 fõ: egy marék száráról lecsípkedett lucernalevél, 3-4 medvehagymalevél, 40 dkg joghurt, 2 dl víz, 2-3 dkg parenyica, kevés só
1. A leveleket egy szûrõ segítségével merítsük forró vízbe egy pillanatra, majd hûtsük le nyomban hideg vízzel.
2. Adjuk hozzá a vizet, turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a ...