Most jól esik?, igazán lelket melengetõ?

2014-05-15

sponsored links

Forró leves a hideg napokra

Tavasszal kihagyhatatlan a friss zöldségekbõl készült leves. Ez a leves attól olyan finom, hogy minden zöldség benne igazán zsenge és édeskés, tele vitaminnal. Kevés dolog esik olyan jól, mint pár napja az ilyen hideg napokon, mint egy jó forró leves. Ahogy az idõ hûvösebbre fordul, egyre gyakrabban vágyunk rá. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan kis ötlet, amit gyorsan és könnyen elkészíthetõ, és tökéletesek bármely fõfogás elé, de vacsorára hideg estéken önállóan is fogyaszthatóak.

Tavaszi borsó leves vajgaluskávalTavaszi zöldborsó leves/vajgaluskával

Hozzávalók:

? csirkeaprólék hús

50 dkg zöldborsó

3 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 db karalábé

3 szál újhagyma, zöldjével együtt ? vagy 1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

? mk kakukkfû

1 csokor petrezselyemzöld

kókuszzsír vagy olaj

2 ? ek tápióka liszt



frissen õrölt fekete bors

húsleves alaplé vagy víz ? ha vízzel készítjük 3 db marhahúsleves kocka

Vajgaluskához:

1 tojás

3 dkg vaj

5 dkg liszt

csipet só

Elkészítés:

A csirke húst megmossuk, megtisztítjuk.

A zöldségeket megpucoljuk, és kis karikára vágjuk. A karalábét vékony hosszúkás szeletekre vágjuk.

A zöldborsót megpucoljuk. - de lehet mirelit zöldborsóval is készíteni -

Egy wokban, vagy serpenyõben, fél ek zsiradékon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a csirkeaprólék húst, kb. 5 percig pirítjuk.

Tavaszi borsó leves2

Ezt követõen a zöldségeket is hozzáadjuk, és kb. 10-15 percig pirítjuk, a legvégén pedig a zöldborsót, - ha mirelit zöldborsóval készítjük, akkor azt a fõzés végén adjuk hozzá, amikor már majdnem kész - és fûszerezzük és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

Megszórjuk tápióka liszttel és közben fokozatosan felöntjük húsleves alaplével, vagy vízzel, addig csak, hogy épp hogy ellepje, és készre fõzzük.

Tavaszi borsó leves1

Akkor jó, amikor már a hús és a zöldségek megpuhultak, mi úgy szeretjük, ha még a zöldségek olyan roppanósak egy kicsit.

Amíg fõ a leves, addig készítsük el a vajgaluskát. A fenti hozzávalókat keverjük el egy jénai tálba simára, és ha már majdnem kész a leves, akkor egy kanál segítségével szaggassuk bele a levesbe a galuskákat, úgy hogy minden egyes galuskánál a forró levesbe mártjuk a kanalat, de akinek könnyebbséget okoz, az nokedli szaggató segítségével is szaggathatja. Pár perc alatt el is készül.

Tálalásnál tejföllel és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. Aki szereti, az egy kis chili pehellyel is megszórhatja. Igazán felmelegít ez a jó kis finom leves? Próbáljátok ki, érdemes?

Tavaszi borsó leves csirkehússal

*Tipp: amikor húslevest készítek, akkor egy adag alaplét, le szoktam fagyasztani, és leveseknél felhasználom.



Ha elhagyjuk a vajgaluskát, az egészséges étrendbe, a fitness rajongók is, beilleszthetik.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s