Most aztán télleg mingyár :D :D :D

2017-12-31

sponsored links

Ezzel a recepttel megígérem, hogy idén már békibe hagylak bennetek , és kívánok nektek

BOLDOG ÚJ ÉVET 












KORHELYLEVES, 
  SERTÉSHÚSSAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
10 dkg kenyérszalonna
1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)
1 kg savanyúkáposzta
1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
5 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
? dl citromlé
? dl fehérbor
csombor (borsikafû)
rozmaring
fûszerpaprika
A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. a kolbászt felkarikázzuk.
A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.
A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.
Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; ezután hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amig kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fûszerezzük, meghintjük fûszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján fõzzük 30 percig.
A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, és jó egy órát fõzzük.
Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdin puhulása szerint kb 20 perc alatt készre fõzzük
BÚÉK!!!
azÕrültSzakács legyen veletek 2018-ban is!







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s