Morzsás tejbegrízgaluska

2017-03-07

sponsored links



Egy nagy klasszikus, másképpen. Amikor megláttam Citromhab oldalán, tudtam, hogy tejbegrízrajongóként ki kell próbálnom. Én desszertként kínáltam, de remek második fogás lehet egy tartalmas leves után is. Nekünk nagyon bejött ;-)
Hozzávalók 4 fõre:
*1 liter tej
*1 csapott kk só
*10 dkg cukor
*20 dkg búzadara
*4 ek olaj
*15 dkg zsemlemorzsa

A tejet elkeverjük a sóval, cukorral, majd mérsékelt lángon felforrósítjuk. Beleszórjuk a búzadarát, és kavargatva sûrûre fõzzük. Egy közepes tepsibe öntjük, és hagyjuk teljesen kihûlni. Közben egy serpenyõben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk. A kihûlt tejbegrízbõl egy evõkanál segítségével galuskákat szaggatunk, amit óvatosan a morzsában megforgatunk.
Porcukorral leheletnyire megszórva, baracklekvárral kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/03/morzs...

sponsored links

Keres?s