Morzsás meggyes pite
sponsored links
Párom anyukájától kaptunk egy jó nagy adag meggyet. Egy részét a hûtõben tároltam, hogy majd készítek belõle valamit. Ebbõl felhasználva sütöttem meg ezt az egyszerû sütit, aminek omlós a tésztája, ropogós morzsa borítja a fahéjas meggy réteget. A gyümölcsre csak házi vaníliás cukorkerült, ezért nem túl édes maga a süti, de a porcukor ezt jól ellensúlyozza. Alig tudtam pár szeletet megmenteni a fotózáshoz, olyan kapós volt. Sajnos már egy morzsa sincs belõle.
Hozzávalók 8 fõre:
Morzsához:
*12 dkg liszt
*7 dkg porcukor
*7 dkg margarin
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 kk sütõpor
*6 dkg porcukor
*6 dkg margarin
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kisebb tojás sárgája
*1 dl tejföl
Töltelékhez
*60 dkg meggy (vagy1 üveg magozott meggybefõtt)
*1 kk õrölt fahéj
*1 ek házi vaníliás cukor
*2 ek búzadara
Elõször a morzsa alapanyagait gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk és hûtõbe rakjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, amit lisztezett felületen a sütõpapírral bélelt (20*30 cm) tepsi méretére nyújtunk, majd a sodrófára feltekerve belefektetjük.
Megszurkáljuk villával, megszórjuk búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a jól lecsepegtetett meggyet. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, majd rászórjuk a morzsát.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.