Morzsás-gyümölcsös pite

2014-05-28

sponsored links

A tetejét szeretem a legjobban ennek a süteménynek, alul puha, középen gyümölcs majd a teteje ropogós. Gyorsan elkészül és szeretnivaló :) .

Morzsás-gyümölcsös pite

Hozzávalók a tésztához: 22,5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 5 dkg kukoricaliszt, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 dl tej; a morzsához: 15 dkg liszt, 10 dkg korpa, 2 teáskanál fahéj, 8 dkg barna nádcukor, 12,5 dkg vaj; 60 dkg gyümölcs vegyesen: meggy, málna, ribizli.

Elkészítése: A morzsához a száraz hozzávalókat összekeverjük a vajjal, és félretesszük. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral. A tésztához való puha vajat és a cukrot összekeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet. Végül a pudingporos-lisztes keveréket. A tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta a gyümölcsöt, majd rászórjuk a morzsát. Elõmelegített sütõbe toljuk kb. 35 percre.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/28/morzsa...

sponsored links

Keres?s