Morzsás-almás
sponsored links
Igen ez a híres angol morzsasütemény a crumble magyar elnevezése. Próbálkoztam már vele egyszer: akkor erdei gyümölcs mixet raktam a morzsa alá. Nem volt rossz, de egy idõre mégis feledésbe merült. Tegnap láttam meg ezt az almás változatot (Altair receptje) a Válságkonyha oldalon és ma el is készült. Sokkal jobb, mint amilyenre emlékeztem. Tejszínhabbal ettük a Csajok háborúja címû habkönnyû film alatt. Soha rosszabb vasárnap estét.
Rengeteg féle recept kering a neten én most e szerint dolgoztam.
Morzsás-almás
1. Elkészítjük a morzsát: 25 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütõpor, 10 dkg margarin, 2 evõkanál cukor és 1 tojás keverékébõl édes morzsát gyártunk. Nem szabad sokáig tapogatni, mert elég a kezünk alatt a tészta. Ha kész kicsi idõre ...
Rengeteg féle recept kering a neten én most e szerint dolgoztam.
Morzsás-almás
1. Elkészítjük a morzsát: 25 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütõpor, 10 dkg margarin, 2 evõkanál cukor és 1 tojás keverékébõl édes morzsát gyártunk. Nem szabad sokáig tapogatni, mert elég a kezünk alatt a tészta. Ha kész kicsi idõre ...