Morzsolt gyümölcsös csokis torta
sponsored links
A piskótához, melyet a “Piskóta maglisztbõl alaprecept” szerint készíts el:
- 6 db tojás, 6 evõkanál török mogyoró liszt (lehet más liszt is!), eritrit, citrom
A töltelékhez:
- 0,5 kg magozott cseresznye vagy meggy, de lehet más gyümölcs is apróra vágva
A mázhoz:
- 15 dkg 90%-os csokoládé (pl. Wawel lengyel olcsó!) – némi vízzel felolvasztva
Összeállítás:
- Süsd meg a piskótát
- Amikor kihûlt morzsold össze a tésztát
- Magozz ki cseresznyét vagy meggyet, és keverd el a morzsalékkal (télen lehet mélyhûtõs is!)
- 22,5 cm átmérõjû – kisebb csatos kerek formába nyomkodd bele a gyümölcsös tésztát
- A felolvasztott és vízzel hígított csokoládéval úgy vond be a tortát, hogy a csokoládéból a tészta morzsái közé is jusson, hogy az majd a szeleteket egyben tartsa
- Díszítsd a tortát gyümölccsel