Morzsasüti a paradicsomból

2011-09-11

sponsored links

Olaszul és magyarul értékelik a legnagyobbra kedvenc zöldségemet. Magyarul paradicsomi alma, olaszul pomodoro, azaz aranyalma. Nem tudhatjuk, hogy Ádám és Éva egészen pontosan milyen gyümölcsöt szakított le a tudás fájáról, de ha annyira jó volt, mint a paradicsom, már megérte az eredendõ bûn is, hiszen ez az egyik legjobb alapanyag a világon. Egészben harapva, magokat spriccelve, fõzve, aszalva, szósznak, édesen, sósan, csípõsen. Salátának, ecetesen, fetásan, mozzarellásan. Bruschettának. Olaszul vagy magyarul, illetve idén nyáron leginkább angolos-olaszosan, kicsit franciásan, sütve. A paradicsom crumble, vagy morzsás paradicsom származása nem tiszta, amolyan internacionális, vegyes-korcs étel ez, ám ...


Folytats a blogon ... malackaraj.blog.hu/2011/09/11/morzsas...

sponsored links

Keres?s