Morvai túrós

2017-03-23

sponsored links


 Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 2,5 dkg élesztõ, 3 dl tej, 1 tojássárgája, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 35 dkg tehéntúró, 5 evõkanál vaníliás porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj; a tetejére: 1 tojássárgája, 1 evõkanál tej, szilvalekvár.

 Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, a lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt és ráöntjük a langyos tejet. 10 perc alatt felfuttatjuk, majd a tojássárgáját, a citromhéjat, a sót, a vajat hozzáadva sima tésztát dagasztunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd 3 mm lappá nyújtjuk, és 25 részre vágjuk. A töltelék hozzávalóit kikavarjuk. Mindegyik darab közepére egy-egy teáskanál tölteléket teszünk. A széleit össszecsípjük, majd ezzel lefelé sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Mindegyik csomag közepét kissé benyomjuk és szilvalekvárt teszünk bele. Körülötte a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük, majd elõmelegített sütõben pirosra sütjük.


 Megjegyzés: Hazájában nagyobb darabokban készítik, a tésztát csak 15 részre osztják. Ha lágyabb a tehéntúró, kavarjunk hozzá 1-2 evõkanál búzadarát.

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/03/morv...

sponsored links

Keres?s