Mortadellás, aszalt paradicsomos rizottó
sponsored links
Megint régóta készülök már egy újabb bejegyzéssel, de egyszerûen nem sikerül utól érnem magam. Nagy kedvenc nálunk a rizottó különbözõ változata. Imádjuk a parmezánt, a krémes és ízletes rizst, amiben megbújik egy-egy újabb alapanyag, amivel mindig kísérletezek. Ez most egy újabb kivitelezés, ami szintén jól sikerült.
Mortadellás, aszalt paradicsomos rizottó
Hozzávalók 2 személy részére:
20 dkg arborio rizs
8 dl forró húsalaplé
1 dl fehérbor
8 dl forró húsalaplé
1 dl fehérbor
3 evõkanál olívaolaj
2 evõkanál balzsamecet
1 vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 aszalt paradicsom (darabolva)
1 evõkanál kapribogyó
20 dkg darabolt mortadella
friss zsálya
2 evõkanál balzsamecet
1 vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
10 aszalt paradicsom (darabolva)
1 evõkanál kapribogyó
20 dkg darabolt mortadella
friss zsálya
friss bazsalikom
só
só
frissen õrölt bors
5 dkg parmezán
3 dkg vaj
5 dkg parmezán
3 dkg vaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aszalt paradicsomot, a kapribogyót és a mortadellát és pár pecig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és meglocsoljuk balzsamecettel. Hozzámerünk a forró húsalaplébõl két merõkanállal, megvárjuk amíg magába szívja, majd folyamatos kevergetés mellett mindig pótoljuk egy-egy kanállal. A végefelé megszórjuk apróra darabolt friss zsályával és bazsalikommal, majd sóval és õrölt borssal ízesítjük. Amikor már a rizs megfõtt, de még éppen roppanós, akkor levesszük és belekeverjük a reszelt parmezánt és a vajat. 5 percet állni hagyjuk, majd forrón tálaljuk.