Mont Blanc aux Marrons

2011-11-27

sponsored links

 Ezt eleddig nemtudtam, de gondoltam csak nem csapom már oda hogy "gesztenyepüre". Hamár friss gesztenyébõl készült, meg Évi elsõ nekifutásra elbíbelõdött vele vagy fél napot, utánanézek hogyisvanez. Na akkor akadtam rá a francia elnevezésre, meg eredetre. Miszerint a pürét úgy tálalják hogy az a Mont Blanc-t ábrázolja. Úgyhogy ez bele is ette a fejembe magát rendesen, mikor tálaltam kissé túlgondoltam a dolgot de szerintem fasza lett. Nemmondom hogy a "könnyû kis esti desszert" kategória gyõztese lenne, de eccer mindenképp megéri próbálkozni vele. Pláne ha többet készítünk, állítólag fagyasztható is. 

Kellbele (4-5 adag):
 
30-35 dkg sült, tisztított gesztenye
Kb.1,5 dl tej, annyi hogy ellepje
4-5 Evõkanálnyi porcukor
Egy vaníliarúd, magjai kikaparva
Két-három evõkanálnyi mascarpone ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/11/27/mont_bla...

sponsored links

Keres?s