MOMO
sponsored links
Végülis Amsterdamból. Nehéz idõszak után, de újra normális helyen és viszonylag jó munkahellyel. Étteremben megint, az amsterdami MOMO-ban. Ez most sokkal nagyobb,mint az elõzõ. Rengeteg újdonság, új ízek, új technikák, szóval itt aztán lehet tanulni. Alapvetõleg az étterem kelet-Ázsiai, de mindez egy nyugati beütéssel. Izgalmas cukrászat,izgalmas konyha és azt kóstolok amit csak szeretnék. Gyakran azt sem tudom mi az amit eszek. :))
A mostani munkámnak két része van, délelõtt a háttérmunkák,úgy mint alapsütik megsütése,krémek, fagyik stb,stb, szóval mint egy cukrászüzem, este meg az étteremben service, a tányérdesszertek kiadása. Én eddig többnyire az utóbbit csináltam. Rengeteg munka és gyakran nagyon pörgõs, de élvezem és minden nap kihívás. Persze vannak percek, hogy nem érted hogy választhattad ezt a szakmát. :)
Várom már nagyom a délelõtti részét is, mert igazán ott lehet tanulni. Alapanyag szinte bármi amit akarsz, itt nincs se margarin, se tojáslé, se hulala. A cukrászathoz tartozik egy kis shop is, amiben csokikat,bonbonokat, és macaronokat árulunk, úgyhogy végre csokiról és macaronról is tanulhatok-ez eddig kimaradt valahogy.
Az éttermi cukrászat azért nagyon más mûfaj mint a hagyományos, de egyenlõre még mindig nem tudom 100 % an eldönteni hogy melyik a favorit. De itt a MOMOban lényegében mindkettõt megkapom, úgyhogy tökéletes.
A beugró az étterembe egy saját desszert prezentálása volt. Chocolate chip sütõtökcookie, fahéjas karamelszósz, dobos ...