Mole poblano de guajolte szilveszteri köntösben
sponsored links
Ami igaz, az igaz. Megígértem, hogy ma megmutatom a csodás csokis batyukat, amiket a szilveszteri partyra készítettem. Már délelõtt munkához láttam, a fotókat lementettem, és megírtam a tudnivalókat. Közben betoltam a sütõbe egy helyes kis malac combot, amit elõre, alacsony hõfokon sütöttem, most csak be kell fejezni. Sára kedvéért kínai fûszerezéssel. Meglátjuk milyen lesz.
Visszakanyarodva a mai témához:
A mole poblano-val elõször a Bûvös szakács blogon találkoztam. Fura, de addig soha nem is hallottam errõl. Azonnal rámozdultam a témára és elkezdtem utána olvasni. Az a helyzet, hogy ez hasonló téma mint a cézár saláta (majd írok errõl is). Több verzió is van az eredetérõl. Maradjunk annyiban, hogy nekem az tetszik, amit magyarul lehet olvasni a Bûvös Szakácsban. Mole poblano de guajolte
Ahogy tapasztaltam ahány ház, annyi szokás alapon készítik. Illetve azt gondolom, hogy legtöbben inkább rövidítik az elkészítést, mert nekem pl. hat órába telt, míg azt mondtam, hogy most lett kész. Tényleg nem egy gyors kaja, viszont a jó hír, hogy a kész krém fagyasztható minõségromlás nélkül és sokan árulnak olyat, amit már csak fel kell önteni csirke levessel és készre fõzni. Persze nem nálunk, itthon nincs ennek piaca, ami nem meglepõ, mert nem egy szép látvány egy barna trutymák az étel tetején. Nos, ez tény, meg az is, hogy eddig bárkinek készítettem ezt az ételt, nem jutott eszébe a ...