Mokka csiga
sponsored links
Aki követi a blog történetét, az tudja, hogy mennyire rajongok a kelt tésztákért. Legyen az sós vagy édes, jöhet bármikor, bármilyen formában. Folyton azon jár az agyam, hogy milyen újdonságot készíthetnék belõle. Most pedig egy másik kedvencemmel, a kávéval párosítottam. Elsõ hallásra furának hangozhat, de a végeredmény minden kétséget kizár. Én imádtam, de ez most nem a gyerekeknek készült, ezért is csak fél adagot sütöttem, amibõl így is 14 pihe-puha csiga lett.
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*0,5 kk só
*1,4 dkg friss élesztõ
*1 dl langyos tej
*1 ek cukor
*1 kisebb tojás sárgája
*4,5 dkg vaj
Töltelékhez:
*2 ek olaj
*1 ek házi vaníliás cukor
*2 csapott ek cukor
*3 ek azonnal oldódó kávé
Lekenéshez:
*3 ek tej
Az élesztõt felfuttatjuk a tejben a cukorral, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen 30*35 cm nagyságúra elnyújtjuk, megkenjük az olajjal, megszórjuk a cukrokkal elkevert kávéval.
A szélesebb oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, 2 cm vastag csigákra vágjuk, sütõpapíros tepsiben letakarva 20 percet pihentetjük.
170 fokos sütõben hõlégkeveréssel 13 perc alatt megsütjük.
Még melegen lekenjük tejjel.
Ha kihûlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.