Mogyoróvajas muffin
sponsored links
Kalóriadús kis süti, de csupa jó alapanyagból készült, minden része házilag. Alapját ez a recept képezi, de a mennyiségeken és a hozzávalókon is variáltam egy kicsit.
Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
5 dkg édesítõ (eritrit/xilit)
1 tk sütõpor
1 kk só
1 púpozott evõkanál mogyoróvaj (házilag készítem: földimogyorót kávédarálóban megõröltem és kb. 1 evõkanál földimogyoró olajjal (vagy semleges ízû olajjal is jó), némi édesítõvel és sóval krémessé kevertem)
1 evõkanál kókuszzsír
2 tojás
100 ml tej
fahéj
Hozzávalók 6 db-hoz:
100 g zabpehelyliszt / darált zabpehely
5 dkg édesítõ (eritrit/xilit)
1 tk sütõpor
1 kk só
1 púpozott evõkanál mogyoróvaj (házilag készítem: földimogyorót kávédarálóban megõröltem és kb. 1 evõkanál földimogyoró olajjal (vagy semleges ízû olajjal is jó), némi édesítõvel és sóval krémessé kevertem)
1 evõkanál kókuszzsír
2 tojás
100 ml tej
fahéj
Elõmelegítettem a sütõt kb. 180°-ra.
Elsõ lépésként összekevertem a száraz hozzávalókat: a darált zabpelyhet, az édesítõt, a sütõport, a sót és a fahéjat.
A mogyoróvajat kikevertem a kókuszzsírral és hozzáadtam a száraz keverékhez, alaposan elkevertem.
A tojásokat felvertem és hozzáöntöttem a tejet, elkevertem. Hozzáadtam a száraz-mogyorós tésztalaphoz és pár mozdulattal gyorsan elkevertem. Kanállal a muffin papírral bélelt formákba kanalaztam, majd a sütõben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem.
A muffinokra szórhatunk még fahéjat, kakaóport, vagy süthetjük úgy is, hogy pár szem mogyorót nyomunk a tetejére. Variálhatjuk még extra összetevõkkel: banán, fehérjepor, kakaó, aszalt áfonya stb. A lehetõségeknek csak a kreativitásunk szabhat határt :)
1 muffin tápértéke: 200 kalória, 12 g szénhidrát, 13 g zsír és 8 g fehérje
A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.
A bejegyzés eredetileg életmód blogom facebook oldalán jelent meg.