Mogyoróvajas keksz

2012-11-30

sponsored links

width=

Emlékszem, évekkel ezelõtt szent borzadállyal néztem mindenkire, aki életében evett már mogyoróvajat, sõt, képes még szeretni is azt. Aztán harmadik amerikai látogatásom során valahogy egy fiókból, rejtélyes körülmények között a kezembe került egy mogyoróvajjal töltött csoki, ami egyszerre volt gazdagon krémes, lágy, édes és sós, és ez utóbbi párosítással teljesen levett a lábamról.

Már régen rakosgatom a receptet, azt tervezve, hogy a Maradj talpon címû vetélkedõ utolsó forgatási napjára, melyben van szerencsém nekem is dolgozni, a kollégáknak amolyan búcsú ajándékként viszek egy kis mogyoróvajas sütit. Errõl menet közben lebeszéltem magam, hátha a kollégák között is van olyan, aki ellenérzéssel viseltetik a mogyoróvajjal szemben. A családi teszten sem ment át csont nélkül, de én feltétlen rajongója lettem. A keksz nem puha és omlós, ellenben ropogós, kávé mellé például egészen eszméletlenül jó.

Hozzávalók 30 közepes méretû darabhoz:

6 dkg vaj

15 dkg mogyoróvaj (sima vagy darabos, egyre megy)

1 tojás

15 dkg liszt

15 dkg barnacukor ...


Folytats a blogon ... fakanal.freeblog.hu/archives/2012/11/...

sponsored links

Keres?s