Mogyoróvajas csokoládétojás.
sponsored links
A húsvéti ünnepekre igen egyszerûen készíthetünk a locsolók nagy örömére mogyoróvajas csokoládétojásokat. Nem kell hozzá csak mogyoróvaj, vaj, néhány babapiskóta, cukor vagy ízlés szerint édesítõszer, és jó minõségû étcsokoládé. A hozzávalókat gyorsan összekeverjük, majd rövid hûtõben való pihentetés után megformázzuk, és bevonjuk az étcsokoládéval. Hûtõben jó néhány napig tárolhatjuk, így az ünnep elõtt bõven lesz idõ az elkészítésére. Sõt, szerintem minél tovább áll, annál finomabb lesz, mivel az ízek jobban összeérnek. Nem árthat azért hét lakat alatt õrizni, mert olyan finom, hogyha megkóstoljuk nehezen tudunk majd ellenállni neki, és egymásután csak esszük-esszük és esszük............
Hozzávaló kb. 20 darabhoz:
25 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
8-10 db babapiskóta
1 tk vaníliaaroma
2 púpozott ek porcukor
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
színes tortadara
A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróban, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliaaromát, majd szintén keverjük alaposan össze.
Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután tegyük be a hûtõbe (v. a mélyhûtõbe), hogy a massza kellõen lehûljön, megdermedjen.
A kellõen lehûlt masszát vegyük ki a hûtõbõl, majd vizes kézzel formázzunk belõle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hûtõbe, hogy kellõen lehûljön.
A csokoládét gõzfürdõ fölött olvasszuk fel, majd a hûtõbõl kivett tojásokat egyesével vonjuk be. Ezután helyezzük rá egy sütõpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hûtõszekrényben. Közvetlenül tálalás elõtt vegyük ki a hûtõbõl, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.