Mogyoróvaj / Peanut butter
sponsored links
Ahogy "visszalapoztam" a blogomon észrevettem, hogy mostanában jó pár amerikai/angolszász ihletésü sütit vagy édességet készítettem. Nem tudom, miért van ez, így jött ki a lépés. A téma ugyan nem áll távol tölem, hiszen az általános iskolától kezdve, a gimin át a föiskoláig, mindig angol tagozatos illetve szakos voltam, majd angol tanító lettem. Szóval nem áll tölem távol ez a kultúra (sem)... A peanut butter az amerikai otthonok elengedhetetlen "tartozéka" és talán az eddigi legegyszerübb recept, ami a blogon található. Már régóta tervben volt elkészíteni, de eddig még nem került rá sor. Az utolsó lökést Flóra adta, Ö is a napokban készített mogyoróvajat.
A dolog egyszerü: veszünk egy csomag pörkölt sózott vagy sózatlan földimogyorót, attól függ, milyenre szeretnénk majd a krémünket. (Én sósat vettem, de nedves konyhai papírtörlövel leitattam róla a só egy részét.) Szóval: fogjuk a földimogyorókat és beletesszük az aprítógépbe. Addig aprítunk, amíg teljesen krémes állagú nem lesz. Ha már szétkenödik az edény falán, akkor lekaparjuk és még dolgozunk rajta, ekkor válik majd igazán selymessé. Nekem ez ...