Mogyoróvaj
sponsored links
Sokszor feltûnt ifjúkori olvasmányaimban a mogyoróvaj. El nem tudtam képzelni, miféle szerzet? Valami nagyon különleges, valami nagyin finom extraság, hiszen AMERIKAI, így csupa nagybetûsen, hiszen a szocializmusban az volt minden, ami ott készült. Mindig ett a fene, hogy meg kellene kóstolni!
Egészen addig vágy volt, amíg el nem olvastam a készítését itt: Alexandra Gasztroblogja Sidney-bõl. Innen már semmi varázslat, csak egy pofon egyszerû eljárás, mindössze az kell, hogy legyen egy késes robotgépet, ami megfelelõen erõs is.
Nos, ez két éve be is következett, amikor vettünk egy "ezer lóerõs" masinát, ami erre is alkalmas. Belevágtam karácsony elõtt. Úgy terveztem, hogy három üveggel készítek, és kettõ a karácsonyfa alatt igen jól fog mutatni.
Pofon egyszerû az eljárás. Egy kiló pörkölt, sós mogyorót vettem (háromszor 40 dekás kiszerelésben), két menetben készítettem el: beleszórtam a robotgép tartályába, bekapcsoltam a lassabb fordulatra, és elmentem internetezni. (Azt hiszem ez fontos, ettõl szép világosbarna lett, ha közben olvasol, akkor sötétebb lehet... állítólag...)
Azért öt perc múlva kinéztem a konyhába, és láss csodát, szép krém volt az imént még egész ...