Mogyorós - étcsokoládés piskóta

2017-03-29

sponsored links


Vannak sütemények, ami semmiféle flancos megoldást nem kívánnak. Összekeveri az ember az alapanyagokat és máris mehet a sütõbe. Én most két püspökkenyér sütõformát használtam és kínálás elõtt felkockáztam az édes mogyorós - vörös áfonyás desszertet.

Elõ- és elkészítési idõ: 35 perc
Hozzávalók:
  • 60 g liszt
  • 60 g cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 6 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg Vénusz Vajízû Sütõmargarin
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 tk. sütõpor
  • 100 g földimogyoró
  • 100 g étcsoki
  • 50 g aszalt vörös áfonya
  1. Melegítsük elõ a sütõt 170 fokra.
  2. Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belõlük. Tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
  4. Szitáljuk bele a sütõporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
  5. Öntsük a masszát sütõpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
  6. Tegyük az elõmelegített sütõbe, és 20 perc alatt süssük készre.

TIPP

Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.
Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tõle.
Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/03/mogy...

sponsored links

Keres?s