Mogyorós - étcsokoládés piskóta
sponsored links
Vannak sütemények, ami semmiféle flancos megoldást nem kívánnak. Összekeveri az ember az alapanyagokat és máris mehet a sütõbe. Én most két püspökkenyér sütõformát használtam és kínálás elõtt felkockáztam az édes mogyorós - vörös áfonyás desszertet.
Elõ- és elkészítési idõ: 35 perc
Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 60 g cukor
- 3 ek. kakaópor
- 6 tojás
- 1 csipet só
- 10 dkg Vénusz Vajízû Sütõmargarin
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 tk. sütõpor
- 100 g földimogyoró
- 100 g étcsoki
- 50 g aszalt vörös áfonya
- Melegítsük elõ a sütõt 170 fokra.
- Válasszuk külön a tojásfehérjéket, majd egy csipet só hozzáadásával verjünk kemény habot belõlük. Tegyük félre.
- A tojások sárgáját a cukor hozzáadásával verjük fehéredésig. Közben adagoljuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait és a felolvasztott Vénuszt.
- Szitáljuk bele a sütõporral és a kakaóporral összeforgatott lisztet, majd keverjük egyenletes krémmé. Óvatosan forgassuk hozzá 2 lépésben a felvert tojásfehérjét.
- Öntsük a masszát sütõpapírral kibélelt tepsibe, majd szórjuk meg földimogyoróval és darabolt étcsokival.
- Tegyük az elõmelegített sütõbe, és 20 perc alatt süssük készre.
TIPP
Bármilyen aszalt gyümölcsöt is keverhetünk hozzá, attól kicsit fanyarabb lesz a süti.Kipróbálhatjuk sós mogyoróval is, igazán különleges lesz tõle.
Verjünk hozzá friss tejszínhabot, és már kész is a habos meglepetés a családnak.