mogyorós, zsályás galagonyasajt

2011-11-28

sponsored links


Egy kisebb kosárravaló  galagonyabogyót könnyedén és gyorsan le lehet szedni. Nem védik, bújtatják túlságosan zord tüskék, nem szükséges érte a magasságba törni, élénk, piros színe messzire hirdeti  a már lombtalan növények között. Ízre édeskéset, aprómagvút keresgessünk, mert különösnek tûnhet, de nem minden cserje és termése egyforma. Érdemes átmosni, a levelektõl szárdarabkáktól megtisztítani és ha azonnali felhasználásra nem kerül, lazán elszórva, egy vászonra téve különösebb energiafelhasználás nélkül meg is lehet szárítani pár nap alatt a zsákmányt. 
A hagyományos birsalmasajthoz hasonlóan készíthetünk belõle gyümölcszselét is, rendkívül jól besûrûsödik. Az édes vonaltól eltávolodva alma, cékla és kevés méz felhasználásával azonban más irányt vett a történet: elérendõ célként egy egyszerû, hétköznapi idõhiányban gyorsmegoldásként szolgáló ízsûrítmény lebegett a szemem elõtt. Helyet kap majd csípõs, melengetõ krémlevesek betéteként, joghurtos-kéksajtos kencék ízfokozójaként, téli zöldsaláták részeként, pírítós tetején olvadó sajt társaságában és végül, de nem utolsó sorban a karácsonyra elõkészíthetõ  ajándékok listáján. 

a hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s