Mogyorós tojáskrémben sült csirke

2017-04-28

sponsored links



Nagyon kedveljük a bundás húsokat, most egy kicsit pikáns változatban készült, mégpedig sós mogyoró került bele a sajt mellett, és sütõben sült olaj helyett. Sült krumplival, vagy egy könnyû salátával kiváló ebéd. 
A recept megjelent a Kifõztük magazin áprilisi számában.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 közepes csirkemellfilé
*0,5 kk só
*5 dkg liszt
*3 közepes tojás
*12 dkg sós, pörkölt mogyoró
*15 dkg trappista sajt
*1 evõkanál olaj 

A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megszórjuk sóval. A sajtot lereszeljük, a mogyorót diódarálón ledaráljuk.  Egy tányérba szórjuk a lisztet, egy másikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban pedig a reszelt sajtot elkeverjük a darált mogyoróval. Egy közepes méretû, 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütõpapírral, a sütõpapírt lekenjük egy kevés olajjal. 
A hús szeleteket elõször megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a sajtos mogyoróban, és az elõkészített tepsibe fektetjük. A végén a tojásba keverjük a megmaradt mogyorót és sajtot, amit a húsok tetejére kanalazunk. 
Alufóliával lefedjük, majd elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 180 fokon hõlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, végül a fóliát eltávolítva további 10 percet pirítjuk. 
Melegen, sült krumplival vagy friss salátával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/04/mogyo...

sponsored links

Keres?s