Mogyorós pulykamellsaláta
sponsored links
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 10 dkg natúr, tisztított török mogyoró
- 50 dkg pulykamellfilé
- só
- frissen õrölt bors
- 6-8 evõkanál földimogyoró-olaj
- 10 dkg vegyes zöldsaláta
- 1 közepes (kb. 30 dkg) kígyóuborka
az öntethez:
- 1 lime reszelt héja és kifacsart leve
- 2 evõkanál szójaszósz
- 1 evõkanál méz
- 1 evõkanál földimogyoró-olaj
- A mogyorót durvára daraboltam, száraz serpenyõben, kis lángon illatosra pirítottam, félretettem.
- A húst szeleteltem, enyhén klopfoltam, sóztam, borsoztam.
- A földimogyoró-olajban megforgattam, és grillserpenyõben mindkét oldalukon aranyszínûre sütöttem.
- Papírtörlõre szedtem, hûlni hagytam, majd kisujjnyi csíkokra vágtam.
- Az uborkát megmostam, és ? hámozás nélkül ? gyufaszálnyira gyalultam.
- Az öntet hozzávalóit alaposan összekevertem.
- A salátát és a húst tálra halmoztam, meglocsoltam az öntettel.
- Rászórtam az uborkát, a mogyorót, és azonnal tálaltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában is, a hozzávalókat pedig a Magosboltban tudjátok beszerezni.