Mogyorós macaron
sponsored links
És... Megint sikerült!!!!!!!!! :)
Megint fantasztikusan boldog vagyok!
Hozzávalók:
kb 10 db
75 g mandulaliszt
75 g porcukor
27 g tojásfehérje
75 g kristálycukor
19 g víz
27 g tojásfehérje
Krém:
3 ek mascarpone
1 tk mogyoró paszta
1 tk porcukor
Krém:
3 ek mascarpone
1 tk mogyoró paszta
1 tk porcukor
A mandulalisztet elkeverjük a porcukorral, késes aprítóban kicsit megpörgetjük, majd egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a 27 g tojásfehérjét. Picit félretesszük.
A kristálycukrot a vízzel feltesszük fõni.
Amikor a szirup 112 fokos, akkor egy csipet sóval elkezdjük felverni a második adag, 27 g tojásfehérjét.
Amikor a szirup elérte a 118 fokot akkor lassan hozzácsurgatjuk a tojásfehérjéhez, úgy hogy azt folyamatosan verjük közben.
Még kb 2-3 percig verjük amíg egy keményebb hab lesz.
Ezután összeforgatjuk a mandulalisztes masszával amit félretettünk.
Adunk hozzá kis színezõt és elkeverjük.
Habzsákból, sütõpapíros tepsire köröket nyomunk, úgy hogy a habzsákot függõlegesen tartjuk.
Hagyjuk 30 percig száradni, majd 130 fokra elõmelegített sütõben 20-25 percig sütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük és betöltjük a macaronokat.
A betöltött macaronokat, jól záródó dobozba tesszük és egy éjszakára mehetnek a hûtõbe.
Másnapra a krémtõl vagy a lekvártól nagyon szépen megpuhulnak.