Mogyorós-lenmaglisztes kenyér
sponsored links
A mogyoróliszt nagyon izgatja a fantáziámat. A belõle elsõnek készült duplán mogyorós-banános palacsinta szuper lett És bár a Batha-Porta lisztjeinek tesztjében ma a szõlõmagliszt a ?soros?, ebbe is került mogyoró- és lenmagliszt is. Sõt, tulajdonképpen ezek adják az alapját a kenyérnek. A szõlõmagliszt felhasználásáról nagyon kevés receptet találtam, annyi mindenképpen kiderült, hogy érdemes naponta egy teáskanálnyit fogyasztani belõle és például joghurtba tehetjük. Egyébként pedig az egyéb lisztek kb. 3 %-át helyettesíthetük vele és enyhén kakaós ízû. A mogyoró kakaóval rossz nem lehet, így választotta, ezt a receptet.
Ebben nincs élesztõ és természetesen semmi adalékanyag, mint a ?bolti? kenyerekben, így aki olyan állagot vár, csalódni fog. Ez egy nagyon tömör tészta, a szeletek ? bár kicsik ? kifejezetten laktatóak.
Hozzávalók:
150 g lenliszt
75 g mogyoróliszt
25 g szõlõmagliszt
1 tk sütõpor
1 kk só
2 tojás
150 ml víz (én egy kicsivel többet raktam hozzá, túl tömörnek tûnt)
1 ek kókuszolaj folyékony állapotban
esetleg szezámmaggal meg lehet szórni a tetejét
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd az összeset egybekeverjük.
Sütõpapírral bélelt õzgerinformába kanalazzuk (nekem egyáltalán nem volt folyós).
180 C-ra elõmelegített sütõben 45 perc alatt megsütjük.
Kihûlve szeleteljük.
Hasonló bejegyzések:
Mogyorós-mogyoróvajas keksz
Duplán mogyorós-banános palacsinta
Snickers muffin (karamellás-sós mogyorós-csokis muffin)
Svéd sós mogyorós sütemény ? édesség, ami sósság
Egyszerû csokis süti ? dióval vagy sós mogyoróval