Mogyorós kölesszelet
sponsored links
Hiába no... Szeretjük a mogyorókrémet. :D Ezt le sem tagadhatnám, mert mostanában szinte csak mogyorós süti készült. Ez a kölesszelet roppant egyszerû és a maradék tojásfehérje felhasználására tökéletes. :) Nem túl édes és egész könnyû -a tisztes mennyiségû mogyorókrém ellenére is-, ezért igen gyorsan el is kopott. :D
Hozzávalók egy 20x20x4 cm-es sütõformához:
20 dkg köles
5 dl tej
1 ek. vaj
2 ek. nádcukor vagy erythritol
3 tojásfehérje
5 ek. mogyorókrém
1 csipet só
Továbbá:
kevés vaj a forma kikenéséhez
1 ek. mogyorókrém
tört kakaóbab
- A kölest a csipet sóval ízesített tejben puhára fõzzük, belekeverjük a vajat, majd hûlni hagyjuk.
- Beledolgozzuk a mogyorókrémet és a cukrot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mogyorókrémes keverékbe forgatjuk.
- A tésztát vajazott formába öntjük, elegyengetjük és 175°C-ra elõmelegített sütõben ~45 perc alatt készre sütjük.
- Kihûtjük, ezután tetszés szerint szeleteljük. A sütemény tetejét mogyorókrémmel és tört kakaóbabbal díszítjük.
Tipp: Mogyorókrémet mi magunk is készíthetünk, igaz az én variációm hagyományos. De ha nem szükséges ragaszkodni az egészségesebb változathoz, akkor bátran használhatjuk a süteményhez. ;)
A receptet a Kifõztük márciusi számában is megtaláljátok. :)