Mogyorós-kétféle csokis jégkrém
sponsored links
A nemrég posztolt csokoládés-mogyorós gianduja nagyon sokféleképpen használható, és nem csak bonbonokhoz, hanem akár jégkrém készítéséhez is: fõzött fagyialapba kevertem külön-külön a tejcsokis és az étcsokis gianduját, majd jégkrémformában fagyasztottam a két fagyialapot, így kaptam egy kétrétegû jégkrémet. Persze a csokiburok nem maradhat el: ezúttal mogyoródarabokkal gazdagított tejcsokival vontam be a jeges finomságokat. Extra csokis és extra mogyorós, próbáljátok ki! Az állaga is nagyon szuper, extra krémes (bár nem fagyigépben készült), ami szerintem annak is köszönhetõ, hogy a darált mogyoró nem csak úgy "simán" került a jégkrémbe, hanem a csokis mogyorópaszta formájában, amihez addig aprítottam, hogy kiengedje az olajtartalmát.
Hozzávalók 4 mini jégkrémhez:
(Nagyobb formához duplázni kell!)
Fagyialap:
- 1 tojás sárgája
- 1 dl tej
- 1 dl habtejszín
- 1 csapott ek. xilit/cukor
- 3 púpos tk. tejcsokis gianduja ...