Mogyorós kocka
sponsored links
Hozzávalók
a piskótához: 6 tojás fehérje, 6 evõkanál cukor, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál étkezési keményítõ, 1/2 tasak sütõpor, 10 dkg erdei mogyoró;
a krémhez: 6 tojás sárgája, 6 evõkanál cukor, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 2 dl tej;
továbbá: 25 dkg mogyorókrém(nutella), 15-20 db keksz, 1 dl tej, 15 dkg mogyoróvaj, 2 dl habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:
A piskótához a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítõvel és a sütõporral összevegyített lisztet és összekavarjuk. Kb. 25x30 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk az apróra vagdalt mogyoróval és elõmelegített sütõben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a sárgáját összekeverjük a cukorral meg az étkezési keményítõvel, felöntjük a tejjel és vízgõz fölött sûrûsödésig fõzzük, majd többször átkavarva kihûtjük.
A piskótát a mogyorós felén lekenjük a mogyorókrémmel és ráfektetjük a tejbe mártott kekszet. A tojáskrémbe beledolgozzuk a mogyoróvajat és rákenjük a kekszes rétegre.
A habtejszínt felverjük, rákenjük a süteményre és tetejét megszórjuk a reszelt csokoládéval. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, majd éles késsel kockára vágjuk.