Mogyorós habcsóktorta bogyós gyümölcsökkel
sponsored links
Nutella. Mogyoró. Étcsoki. Málna-ribizli-áfonya. Tejszín. És mindez együtt...Igen...
És nem is kell annyit izgulni, mint a pavlovánál, megreped-e, ilyesmi. Ráadásul nem csupa cukor-tojásfehérje - a mogyoró sokat ad ízben a habos édességéhez.
Az angol nyelvû oldalakon Boccone dolce - édes falat - néven fut, és állítólag észak-olasz eredetû, de valószínûleg ez csak a mogyorós lapokra igaz. Egyébként hogy is lehet egy ekkora, meglehetõsen tömény sütit falatnak (boccone) hívni??
A 20 centi átmérõjû lapok ellenére simán 12 adagnyi, ha a gyümölcsök frissességét akarjuk hangsúlyozni, akkor összeállítás után rögtön tálaljuk - ekkor a mogyorós lapok ropogósabb állagúak. Nálunk maradt belõle másnapra, és akkorra viszont fantasztikusan összeértek az ízek - nehéz volt megállni még egy, meg még egy szeletet. Szóval mi inkább egy hûtõs érlelésre szavaztunk - legközelebb úgy csinálom majd, hogy elõre összerakom, behûtöm legalább egy éjszakára, és a legtetejére a gyümölcsöt csak tálalás elõtt szórom rá.
Hozzávalók:
8 db tojásfehérje ...