Mogyorós gesztenyegolyók

2017-12-18

sponsored links


Hozzávalók: 25 dkg gesztenyepüré(édesített), 1 evõkanál mogyorókrém, 5 dkg darált mogyoró, 5 dkg darált keksz,  ?  teáskanál tejszínes mogyoró(vagy rum) aroma, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj, dekorcukor. 


Elkészítése: A gesztenyepürét szobahõmérsékleten kiengedjük, egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a darált kekszet, a darált mogyorót meg az aromát, majd összedolgozzuk. Ha a massza túl lány, kevés darált kekszet még adunk hozzá. Kisebb diónyi méretû golyókat formázunk és 10 percre fagyasztóba tesszük. A csokoládét összetördeljük, 2/3-ad részét vízgõz fölött megolvasztjuk, félrevesszük, hozzáadjuk a megmaradt csokoládét meg az olajat és simára kavarjuk. A golyókba fogpiszkálót szúrunk, mindegyiket belemártjuk a csokoládéba, lecsöpögtetjük, tetejükre dekorcukorkát teszünk és dermedésig hungarocellbe szúrjuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/12/mo...

sponsored links

Keres?s