Mogyorós csokoládétorta. (Ferrero Rocher torta)
sponsored links
A Ferrero Rocher tortát szerintem minden mogyoró és csokoládé imádónak egyszer el kellene készíteni. Alkalmasabb idõpont pedig szerintem nincs is mint a közelgõ karácsonyi ünnepek. A tortát már akkor imádtam amikor Petránál a tejszínhab blogban megláttam, és megbeszéltük vele hogy nagyon, de nagyon finom. Persze ekkor még halogattam, aztán egyszer csak a GoodFood magazint lapozgatva megint meglátta, mivel ott is megjelent Petra büszkesége. Ekkor már nem volt menekvés...... Igaz én egy kicsit nagyobb tortaformára alakítottam át a receptet, és a bonbont is saját ötlet alapján mogyoróvajjal készítettem el a készen vásárolható Ferrero Rocher bonbon helyett. A torta pedig valóban nagyon, de nagyon finom volt. Viszont egy jó tanács, mivel a krém közé ropogós ostyalap kerül, így érdemes az ünnep elõtti utolsó pillanatokra hagyni az elkészítését, mert különben a krémtõl megszívja magát, és már nem lesz olyan ropogós az ostyalap. Persze attól még továbbra is nagyon, de nagyon finom.
Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
15 dkg porcukor
50 dkg mogyoró (darálva) ...